Löytöeläimet

Vuodesta 2000 lähtien tiloissamme on toiminut Alavuden ja Kuortaneen alueen löytöeläintarha. Noin puolet tapauksista on normaaleja karkaamisia, eksymisiä metsästysretkiltä tms. Näissä tapauksissa eläin palautuu omistajalleen yleensä muutamassa vuorokaudessa. Loput ovat ikävämpiä tapauksia, jolloin kyseessä on esimerkiksi heitteillejättö tai hoidon laiminlyönti.

Löytöeläimet täytyy noutaa tarhalta 15 vuorokauden kuluessa. Sen jälkeen eläin siirtyy tarhan pitäjän omistukseen ja sille yritetään etsiä uusi koti. Heikkokuntoisten eläinten kohtalosta päättää eläinlääkäri.

Löytöeläimen noutomaksu on 25 €. Tarhalla olosta peritään 20 €/vrk ja lisäksi mahdolliset eläinlääkärin kulut.

Löytöeläintarha päivystää klo 9.00-18.00.

JOKAISELLA LEMMIKILLÄ TULISI OLLA PUHELINNUMEROLLA VARUSTETTU PANTA KAULASSA, MYÖS KISSOILLA!!!  Nykyään pannat ovat hyviä, paljon valikoimaa. Ne eivät jää niistä kiinni risukkoihin!
 

Jos lemmikkisi katoaa, toimi näin:

Ilmoita ensiksi lähimmälle löytöeläintarhalle kadonneesta lemmikistäsi ja aloita pikaisesti etsinnät. Ilmoita kadonneesta lemmikistäsi myös naapureillesi.

Jos etsinnät eivät tuota tulosta, tee katoamisilmoituksia esimerkiksi kauppojen ilmoitustauluille ja paikalliseen radioon. Ilmoita myös naapurikuntien löytöeläintarhoille. Kannattaa vierailla myös www.karkurit.fi sivustolla, jonne voi jättää ilmoituksen kadonneesta lemmikistään. Sivuilla on myös ilmoituksia talteenotetuista eläimistä.

Karkurit sivustolle »

 
 

(c) Kuortaneen kennelpalvelu